image

Over ons

Ontdek hoe Autobedrijf Teirlinck van een kleine autogarage gegroeid is tot een groot autobedrijf dat een gevestigde waarde geworden is in de oostelijke regio van Brugge.

Historiek

Oprichting

De zaak werd in 1964 opgericht op de huidige locatie door Charles Teirlinck onder de naam 'Garage Sint-Martinus'. De bedrijfsnaam verwees naar de naam van de parochie Sijsele waar de autogarage gevestigd is. Het was in die periode gebruikelijk om een handelszaak te noemen naar de naam van de parochie.

Zaakvoerder Charles had zijn kennis van automechanica opgedaan tijdens zijn legerdienst in het Belgische leger. Na zijn legerdienst deed hij verdere ervaring op bij diverse autogarages in de streek. Zo kon hij zich helemaal voorbereiden om zijn grote droom met een eigen autogarage te realiseren.

Opgang van de auto

Oorspronkelijk deed Charles de verkoop en het onderhoud van alle automerken. Begin jaren '70 kreeg hij de kans om verdeler te worden van Fiat die toen populair was. De auto kende in die periode een enorme opgang als nieuw vervoermiddel. Daardoor drong de nood zich op voor een uitbreiding van de autogarage. In 1979 werd naast de garage een nieuwe loods gebouwd.

Hans, de zoon van Charles, had ook de microbe te pakken van autotechniek. Hij studeerde af in de studierichting autotechnieken. Hans had de ambitie om de zaak van zijn vader verder uit te baten. Zo deed hij tijdens zijn studies heel wat kennis en ervaring op in de zaak door er mee te helpen met zijn vader.

Erkende Renault verdeler

In 1987 kreeg autobedrijf Teirlinck de unieke kans om verdeler te worden van een groot en gerenommeerd Europees merk: Renault. De erkenning als verdeler van Renault was een enorme meerwaarde voor de zaak. Zo kon Charles in 1990 een bloeiend autobedrijf met veel toekomst overlaten aan zijn zoon Hans.

Hans was net zoals zijn vader heel ambitieus. Hij werkte heel hard om de zaak verder te doen groeien. In 1994 werd een heel grondige verbouwing en uitbreiding gedaan van de zaak met de huidige toonzaal zoals we die nu kennen. Zijn vrouw Mieke draaide vanaf dat jaar ook mee in de zaak.

Erkende Dacia verdeler

In 1999 neemt de groep Renault het Roemeense merk Dacia over. Bij de oprichting van Dacia in 1966 was er al een licentieovereenkomst waarbij Dacia onderdelen van Renault gebruikt bij de assemblage van de modellen. In 2005 deed Dacia zijn intrede op de Belgische markt via de erkende Renault verdelers, waaronder ook autobedrijf Teirlinck. De modellen van Dacia waren een heel mooie verrijking van het gamma met budgetvriendelijke wagens. Zo werd onder meer de Dacia Duster later een populaire wagen.

Derde generatie

Ondertussen werkt Laurens, de zoon van Hans, ook mee in de zaak. Hij is hiermee de derde generatie bij Autobedrijf Teirlinck. Ook Laurens heeft een hogere opleiding autotechnieken gevolgd. De automechanica is doorheen de jaren enorm veel verbeterd waardoor deze veel minder defecten vertoont. De hedendaagse auto is een hoogtechnologisch snufje geworden met veel elektronica en multimedia. Er is ook de opkomst van de elektrische wagens waar wij erkende verdeler zijn van de E-Tech reeks van Renault. Autobedrijf Teirlinck gaat volledig mee met de nieuwste autotechnologie door het continu opvolgen van de trends en het regelmatig volgen van opleidingen.